Welcome to Selfie
info@selfiebusiness.com
345-657-534

Last van wespen

Last van wespen?

Last van een wespennest bij uw huis, schuur, terras, hotel- of kantooromgeving? Wespennesten vind je meestal onder dakranden, op vlieringen, in heggen, schuren of bijgebouwen. Een wespennest is grijs van kleur en meestal rond van vorm. Het heeft de structuur van papierachtig materiaal.
Na de voltooiing van het nest, mede afhankelijk van het weer rond juli/augustus, vindt de meeste activiteit plaats. De wespen gaan dan op zoek naar voedsel.
In de tuin en om het huis bezorgen de wespen dan veel overlast.

Wespen werken hard en hebben als opruimers van insecten een nuttige functie in de natuur.

Hoe herken ik een wesp of bij?

Wespen zijn geel, zwart van kleur. Een wesp heeft een kop, borststuk en een achterlijf. Zij hebben, net als de bij, 3 paar poten en 2 paar vleugels (voorvleugels en achtervleugels) aan het borststuk, en hebben een angel.

Bijen zijn bruinachtig. Hun kenmerken zijn: Een in drieën verdeeld lichaam, een kop, een borststuk en een achterlijf. De kop heeft aan de bovenzijde twee antennes die dienen als tastorgaan. Aan de achterzijde van het lichaam zit een angel die hij alleen in uiterste nood gebruikt. Na het verliezen van de angel gaat de bij dood.

Bestrijden van een wespennest.

Last van wespen of een wespennest? Schakel nu een specialist in. Bij een plaag is de kans groot dat er een wespennest in de buurt is. Dit wespennest kan wel 5000 of meer wespen bevatten. De kans bestaat dat ze , wanneer ze eenmaal gestoord worden, in zwermen aanvallen en steken. Gelukkig zijn de gevolgen van een steek meestal vrij onschuldig, zoals jeuk en pijnlijke zwelling, maar in bepaalde gevallen kunnen deze steken gevaarlijk zijn. In tegenstelling tot bijen hebben wespen een angel zonder weerhaken en kan één enkele wesp wel tot 10 keer steken. Bij een dergelijke steek spuit een wesp kleine hoeveelheden gif in zijn slachtoffer. Een steek kan al gevaar opleveren voor mensen die daar allergisch voor zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij 20 steken dodelijk waren.  Laat daarom het bestrijden van een wespennest over aan de professional.

Last van wespen of bijen en behoefte aan deskundig advies van een specialist?
Reusen Bedrijfshygiëne en ongediertebestrijding. Snel ter plaatse – 06 5514 2292

Ongedierte

Last van een wespennest bij uw huis, schuur, terras, hotel- of kantooromgeving? Schakel een specialist in. Bel nu 06 5514 2292