Welcome to Selfie
info@selfiebusiness.com
345-657-534

Muizen

Muizen

Last van muizen?

Last van muizen in of bij uw huis, schuur, terras, hotel- fabrieks- of kantooromgeving? Muizen laten zich niet zo snel zien. U herkent de aanwezigheid van muizen doordat u bijvoorbeeld muizenkeutels ziet liggen. De keutels liggen meest op plekken waar muizen graag komen. Ook kunt u ze soms horen door hun geknaag. Ze urineren steeds kleine beetjes omdat ze een kleine en slecht functionerende blaas hebben en laten een aparte geur achter. De urine is bacterierijk en is qua geur een soort combinatie van muskus en ammoniak.
Op het menu staan noten, eikels, kastanjes en voedselrestjes van mensen. Huismuizen bouwen hun nesten op zolders, in spouwen en kasten.
Hoe herken ik een muis?

Naast andere muizensoorten zoals de spitsmuis, de veldmuis en de bosmuis, is de huismuis degene die graag binnen in huizen, schuren, fabrieken of opslagruimtes overnacht.
De huismuis is slank gebouwd, heeft een spitse kop, grote oren en duidelijke kraalogen. Het lichaam is dichtbehaard, de staart is vrijwel kaal, lang en dun. De volwassen muizen zijn ca. 8 cm lang (lichaam) en wegen ca. 25 gram. De lengte van hun staart kan variëren van 3 tot 11 cm. De vacht van de muis kan zacht, ruw of zelfs stekelig zijn en ook de kleuren variëren. De staart lijkt onbehaard, maar is met fijne haartjes bedekt en is voorzien van een aantal herkenbare ringen.

Bestrijden van muizen.

De huismuis kan allerlei ziektekiemen overbrengen in elke omgeving. Ook brengen ze schade aan door aan leidingen te knagen met alle risico’s (brand, kortsluiting) vandien. De huismuis is erg nieuwsgierig en volgt de mens in zijn woning, fabrieken, opslagplaatsen, etc. Daar zijn ze op zoek en beschadigen allerlei producten en materialen in hun zoektocht naar voedsel en om hun knaagdrift te bevredigen.

Het bestrijden kan door vangen of doden. Als je meerdere tekenen van aanwezigheid van muizen herkent is het aan te bevelen een specialist in te schakelen.

Last van muizen en behoefte aan deskundig advies van een specialist?
Reusen Bedrijfshygiëne en ongediertebestrijding. Snel ter plaatse – 06 5514 2292

Ongedierte

Last van muizen in of bij uw huis, schuur, terras, hotel- fabrieks- of kantooromgeving? Neem contact op met een specialist 06 5514 2292